– Vi har fulgt det chilenske markedet ganske tett de siste åtte-ti årene, og leverer allerede til flere kunder her. Først nå ser vi at det er logisk og strategisk å være fysisk til stede her, sier daglig leder Trygve Nystøyl i Mørenot Chile til NTB.

Etter flere magre år, knyttet til problemer med laksesykdom, puster Chile nå Norge i nakken som verdens nest største lakseeksportør. Mørenot posisjonerer seg i et marked som nå vokser raskere enn det norske.

– Vi merker at det er et vakuum etter kvalitetsprodukter i det chilenske markedet. Industrien har måttet kutte i alle hjørner for å få det til å gå rundt, og har i de dårlige tidene betalt minst mulig for mest mulig. Nå har de kanskje fått større muligheter til å investere og kjøpe bedre kvalitet, sier Nystøyl.

Han opplever at den chilenske oppdrettsnæringen er blitt langt mer opptatt av sunn og trygg drift.

– Industrien har innsett at de må passe på seg selv, hvis ikke risikerer de å få rammevilkårene innskrenket. Når en aktør blir påvirket av sykdom kan det få store konsekvenser for hele næringen, sier Nystøyl.

Les hele artikkelen fra NTB og ABC Nyheter her

I sin tale understreket Kong Harald at både Chile og Norge er nasjoner som er avhengige av havet, og viktigheten av å forvalte våre havressursene fornuftig. Dette er et viktig budskap som Mørenot deler oppfatningen av. Vi jobber hver dag for å skape løsninger som skal bidra til bærekraftig høsting fra havet.