Aqua Knowledge

-Ocean Farming er en helt ny måte å tenke oppdrett på. Vanlige merder ligger beskyttet inntil land eller i en fjord. En laksemerd på havet krever en helt annen teknologi. Vi bruker den mest robuste tau- og not-teknologien som finnes i dag i prosjektet, sier administrerende direktør i Mørenot Aquaculture.

Ocean Farming fikk de åtte første utviklingstillatelsene av Fiskeridirektoratet. Dermed kunne de gå i gang med å bygge havmerden. Mørenot ble håndplukket til å være med på prosjektet.

-Dette prosjektet har brukt den mest innovative teknologien fra både offshore og oppdrett. Løsningene gir muligheter vi tidligere bare kunne drømme om. Dette er et stort steg for næringen og vi er veldig stolte av å være en viktig del av utviklingen, sier Mørenot Aquaculture.

Takler røft vær og kraftig vind

Mørenot Aquaculture skal levere hovednot, sikkerhetsnett, not til trengearrangement, tauarrangement, Shetlandsrist og vinsjsystem til notarrangementene. Alt er spesialdesignet for Ocean Farming.

-Vi har brukt verdens sterkeste fiber Dyneema® fra DSM til å utvikle nøter som er slitesterke nok til forholdene i havet. Vi har også utviklet automatstyrte systemer som tåler store mengder av vær og vind. Disse systemene vil for eksempel hjelpe med å sortere og skille fisken.

Noten i fiber er spesialbehandlet med MA’s coating for å sikre at de er sterke og varer lengst mulig. Kongsberg Evotec har levert vinsjsystemene til prosjektet.