Marine Harvest Scotland inngår kontrakt med Aqua Knowledge AS

Selskapet Aqua Knowledge AS (del av Mørenot Aquaculture) med base i Haugesund inngikk under årets Aqua Nor i Trondheim en avtale med Marine Harvest Skottland på drifts og vedlikeholds databasen, MMCD.


Avtalen gjelder for alle sjøanlegg og vil bidra til å systematisere drift og vedlikeholdsrutiner for alle tekniske komponenter i anleggene som f.eks. notposer, fortøyningssystemer, flytekrager, båter og aggregater. 

Produksjonssjef i Marine Harvest Skottland Karl Scott og Fortøyningssjef Arthur Campbell uttaler at MMCD databasen vil bidra til at selskapet kan etterkomme kravene i ny teknisk standard for fiskeoppdrett som ble utgitt tidligere i år. De sier videre at Marine Harvest har investert betydelig i nytt teknisk utstyr de siste årene og med et moderne vedlikeholdssystem vil vi kunne ha en mye tettere oppfølging av teknisk tilstand og se behov for reparasjoner og utskiftning.

Yngve Askeland, daglig leder i Aqua Knowledge, er svært fornøyd med avtalen. - Vi har allerede nærmere 200 lokaliteter i Norge som aktive brukere av systemet og med en stor avtale i Skottland har vi et godt grunnlag for videre vekst i denne regionen, sier Askeland. Aqua Knowledge er et datterselskap i Mørenot Konsernet som allerede er representert på Shetland og på Hebridene med servicestasjoner til oppdrett. - Lokalkunnskapen som våre søsterselskap har i regionen er svært viktig når vi nå skal begynne å implementere systemet i Marine Harvest, avslutter Askeland. 

For ytterligere informasjon vennligst kontakt: 
Aqua Knowledge AS Yngve Askeland Daglig leder M: +47 922 87 224 E-post: yngve.askeland@aquaknowledge.no 
Marine Harvest Scotland Karl Scott Production Manager M: 0044 7774 600254 E-post: karl.scott@marineharvest.com    

THE MØRENOT GROUP is a leading manufacturer of fishing gear, equipment to the aquaculture industry and the seismic fleet. Mørenot is a modern, fully integrated industrial group, which takes care of the production process from raw material to the end product.